Kookworkshop biologische vergeten groenten

Kookworkshop biologische vergeten groenten uit het seizoen

De tijd dat groenten alleen als bijgerecht op het bord verschenen is allang voorbij! Maar er valt ook nog heel veel te ontdekken. Ik leer je waar je op moet letten tijdens je volgende wandeling door het bos, de duinen of de polder. 

 

Productkennis is de basis van goed koken. Daarom beginnen we met een introductie op onbekende of vergeten groenten als pastinaak, schorseneren en Chioggia-bietjes. In welk seizoen zijn ze op hun best? Hoe weet je of ze rijp en vers zijn? Ook besteed ik aandacht aan de heerlijkste groenten en kruiden die je in het wild of in je tuin kunt plukken, zoals zuring, brandnetel en borage.

 

Dan is het tijd om te gaan koken! Er zijn talloze manieren om groenten te bereiden: we gaan bijvoorbeeld grillen, blancheren en garen in zout. Maar er zijn ook fantastische manieren om verse groenten lang te bewaren. Denk aan chutney, jam, en groenten ingelegd in zuur. Ik leg elke techniek stap voor stap uit en daarna ga je onder mijn begeleiding zelf aan de slag.

 

En na koken komt natuurlijk eten! Aan het eind van de workshop genieten we samen van het resultaat.

 

Kosten

€60,- inclusief welkom met een hapje en een drankje. Voor koffie, thee en water bij de maaltijd wordt gezorgd. Eventueel uit te breiden met een wijnarrangement voor    € 15,-

Duur

Zaterdag 13 juni 2020

Ongeveer 5,5 uur, bereiden en eten.

Locatie

We gaan werken op Veenhuizerweg 33A, 1704 DP Heerhugowaard.

Klik hier voor een routebeschrijving.

Er is hier voldoende gratis parkeergelegenheid.

Aantal deelnemers

Er is plek voor 20 deelnemers. Individueel aanmelden is mogelijk. Eten verbroedert, misschien maak je nog nieuwe vrienden!

Contact

Heeft u een vraag ...

Je hebt iets in gedachten maar weet niet of dit mogelijk is? Ik denk graag mee. Is er tijdelijk extra hulp nodig in de keuken? Een chefkok nodig voor een evenement?

Neem u gerust contact met mij op, dan bekijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Contact

Pr. Irenelaan 57

1911 HV Uitgeest

Tel: 06-53576352

Email: hallo@marnixkookt.nl

KvK: 71739769

Social Media

Volg mij en mijn kookexperimenten op de volgende social mediakanalen:

Geef je op, in je eentje of met een groep. Klik op één van de workshops voor meer informatie en om te reserveren.