Kookworkshop varken

Kookworkshop varken bereiden

 

Wil je wel eens verder kijken dan het filetlapje van de slager? Goed koken begint bij weten wat er op je snijplank ligt. In deze workshop leer je van een slager en een chef alles over het varken, van kop tot staart. Wat voor vlees zit daar allemaal aan? En wat kun je met de minder ‘gangbare’ delen, zoals oren en pootjes? Waar koop je goed vlees, dat is gefokt met aandacht voor het welzijn van het dier en het milieu?

 

We beginnen met een uitleg over alle onderdelen van het varken. Ik vertel je van welk deel de varkenshaas, de filetlapjes, de achterham en de speklappen komen. Ook deel ik de beste adressen uit mijn ‘kleine zwartje boekje’ met je.

 

Dan is het tijd om onze handen vies te gaan maken! Het varken wordt door de slager uitgebeend en in smakelijke onderdelen gesneden. Wij gaan met deze delen aan de slag. We maken boterzachte spareribs, knapperig spek, kruidige worst en gelakte oortjes op de barbecue. Ik leg alle bereidingswijzen stap voor stap uit.

 

Na al dat harde werk is het tijd om te genieten! Aan het eind van de workshop eten we gezellig samen aan de lange tafel.

 

Kosten

€ 70,- inclusief welkom met een hapje en een drankje. Voor koffie, thee en water bij de maaltijd wordt gezorgd. Eventueel uit te breiden met een wijnarrangement voor    € 15,-

Duur

Zaterdag 5 september 2020

Ongeveer 5,5 uur, bereiden en eten.

Locatie

We gaan werken in Het Eetlab, een professionele, sfeervolle keuken aan de ringweg van Alkmaar.  Bij koken hoort natuurlijk eten: aan het eind van de workshop genieten we samen van het resultaat!

Het Eetlab: Koelmalaan 336d, 1812 PS Alkmaar

Klik hier voor een routebeschrijving.

Er is hier voldoende gratis parkeergelegenheid.

Aantal deelnemers

Er is plek voor 20 deelnemers. Individueel aanmelden is mogelijk. Eten verbroedert, misschien maak je nog nieuwe vrienden!

Contact

Heeft u een vraag ...

Je hebt iets in gedachten maar weet niet of dit mogelijk is? Ik denk graag mee. Is er tijdelijk extra hulp nodig in de keuken? Een chefkok nodig voor een evenement?

Neem u gerust contact met mij op, dan bekijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Contact

Pr. Irenelaan 57

1911 HV Uitgeest

Tel: 06-53576352

Email: hallo@marnixkookt.nl

KvK: 71739769

Social Media

Volg mij en mijn kookexperimenten op de volgende social mediakanalen:

Geef je op, in je eentje of met een groep. Klik op één van de workshops voor meer informatie en om te reserveren.