Kookworkshop vis

Kookworkshop vis

Goed koken begint met kennis van je eten. Daarom beginnen we bij de basis: waar haal je goede vis vandaan? Hoe herken je verse vis? En in welk seizoen is welke vis op zijn best? Afhankelijk van de beschikbaarheid gaan we aan de slag met vissoorten als makreel, inktvis, dorade, sardines, oesters, rode poon en zeebaars.

Daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken: je leert stap voor stap hoe je een vis schoonmaakt, schubt en fileert als een pro.

En dan gaan we koken! Er zijn ontzettend veel manieren om vis te bereiden. We gaan vis roken, garen in zuur (ceviche), pekelen en barbecueën en grillen. Ik leg elke techniek uit en daarna ga je zelf aan het werk onder mijn begeleiding. We gaan aan het werk op een sfeervolle locatie.

Je leert hoe je beoordeelt of je vis gaar is en welke kruiden je kunt gebruiken. Ooit wel eens gedacht aan een hele zeebaars in zoutkorst, gestoomde inktvis of gegratineerde oesters? Bij elk gerecht bereiden we bovendien passende groenten.

Bij koken hoort natuurlijk eten: aan het eind van de workshop genieten we samen van het resultaat!

DATUM eerstvolgende workshop: 25 april 2020 

Kosten

€70,- inclusief welkom met een hapje en een drankje. Voor koffie, thee en water bij de maaltijd wordt gezorgd. Eventueel uit te breiden met een wijnarrangement voor    € 15,-

Datum en duur

Zaterdag 25 april 2020

Ongeveer 5,5 uur, bereiden en eten.

Locatie

We gaan werken in Het Eetlab, een professionele, sfeervolle keuken aan de ringweg van Alkmaar. Klik hier voor een routebeschrijving.

Adres: Koelmalaan 336d, 1812 PS Alkmaar

Er is hier voldoende gratis parkeergelegenheid.

Aantal deelnemers

Er is plek voor 20 deelnemers. Individueel aanmelden is mogelijk. Eten verbroedert, misschien maak je nog nieuwe vrienden!

Contact

Heeft u een vraag ...

Je hebt iets in gedachten maar weet niet of dit mogelijk is? Ik denk graag mee. Is er tijdelijk extra hulp nodig in de keuken? Een chefkok nodig voor een evenement?

Neem u gerust contact met mij op, dan bekijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Contact

Pr. Irenelaan 57

1911 HV Uitgeest

Tel: 06-53576352

Email: hallo@marnixkookt.nl

KvK: 71739769

Social Media

Volg mij en mijn kookexperimenten op de volgende social mediakanalen:

Geef je op, in je eentje of met een groep. Klik op één van de workshops voor meer informatie en om te reserveren.