Over mij

Marnix

Aandacht voor kwaliteit

Ik ben Marnix, professioneel freelance kok. Sinds de lente van 2018 geef ik ook kookworkshops aan particulieren en groepen. Ik hou van ambachtelijke, pure producten die met kennis en kunde worden bereid. In mijn workshops gaan we terug naar de basis: voelen, proeven, ruiken en onze handen vies maken. Ik neem je mee naar de beste adressen voor de mooiste producten. Ik leer je hoe je kwaliteit kunt herkennen. En daarna laat ik je zien hoe je al dat moois vakkundig bereidt.

Liefde voor streekproducten

Met de paplepel ingegoten

Ik werd geboren in het zeer belabberde wijnjaar 1975, tussen de aardappelvelden in de uitgestrekte polders van Noord-Holland. Met een pollepel in mijn mond draaide ik mijn eerste gehaktballen toen ik vier was. Als zesjarige stampte ik mijn eerste hutspot. Samen met oma braadde ik niet lang daarna mijn eerste kippetjes.  Fietsend met tegenwind ontdekte ik vanaf mijn twaalfde de streekproducten die de boeren verkochten in hun houten stalletjes langs de weg: prachtige rode kolen, knapperige wortels, verse eieren, wild, en natuurlijk aardappels. Daar werd mijn liefde voor verse, eenvoudige streekproducten geboren. 

Professioneel kok

Ik werd kok en genoot van het maken van de mooiste gerechten met verse vis, zo geleverd uit de haven van Den Oever, met rundvlees van de Noord-Hollandse weiden, met smaakvol scharrelvlees van varkens en kippen. De puurheid en het ambacht spatten ervan af en ik genoot van de toewijding van ambachtslieden om de hoogste kwaliteit te leveren.

zelf maken: worst, vis, biologische groenten

Het liefst zie ik hoe een product van begin tot eind wordt gemaakt. Inmiddels maak ik zelf ook diverse eigen producten: ambachtelijke Fuet, een Spaanse gefermenteerde worst; ik rook zalm en paling en ik kweek biologische groenten in mijn eigen moestuin.

In de kookworkshops gaan we van eerlijke producten goed eten maken.

 

Contact

Heeft u een vraag ...

Je hebt iets in gedachten maar weet niet of dit mogelijk is? Ik denk graag mee. Is er tijdelijk extra hulp nodig in de keuken? Een chefkok nodig voor een evenement?

Neem u gerust contact met mij op, dan bekijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Contact

Pr. Irenelaan 57

1911 HV Uitgeest

Tel: 06-53576352

Email: hallo@marnixkookt.nl

KvK: 71739769

Social Media

Volg mij en mijn kookexperimenten op de volgende social mediakanalen:

Geef je op, in je eentje of met een groep. Klik op één van de workshops voor meer informatie en om te reserveren.