Kookworkshop klein wild en gevogelte

Kookworkshop klein wild en gevogelte bereiden 

Parelhoen, patrijs, konijn, haas of eend. Allemaal heerlijke gerechten die je misschien niet dagelijks bereidt.  Lekker eten begint met weten wat je voor je neus hebt. Daarom gaat deze workshop van start met een introductie over de verschillende soorten klein wild en gevogelte. Waar koop je het, en hoe weet je dat het een verantwoord en vers product is? Wat is wanneer in het seizoen? Wat is het verschil tussen het bereiden van een parelhoen en een patrijs?

 

Stap voor stap neem ik je mee in het bereidingsproces: we gaan het wild uitbenen en op uiteenlopende manieren bereiden. Denk aan garen, stoven en bakken, maar ook aan een fotogenieke rouleau. We maken warm gerookte eend, gebakken parelhoenborst en in bier gestoofd konijn. We experimenteren met kooktechnieken en smaakcombinaties, waarbij ik stap voor stap uitleg geef.

 

En na het koken is het tijd om te eten: aan het eind van de workshop genieten we samen van het eindresultaat!

 

Kosten

€70,- inclusief welkom met een hapje en een drankje. Voor koffie, thee en water bij de maaltijd wordt gezorgd. Eventueel uit te breiden met een wijnarrangement voor    € 15,-

Duur

Donderdag 15 oktober 2020

Ongeveer 5,5 uur, bereiden en eten.

Locatie

We gaan werken in Het Eetlab, een professionele, sfeervolle keuken aan de ringweg van Alkmaar.  Bij koken hoort natuurlijk eten: aan het eind van de workshop genieten we samen van het resultaat!

Het Eetlab: Koelmalaan 336d, 1812 PS Alkmaar

Klik hier voor een routebeschrijving.

Er is hier voldoende gratis parkeergelegenheid.

Aantal deelnemers

Er is plek voor 20 deelnemers. Individueel aanmelden is mogelijk. Eten verbroedert, misschien maak je nog nieuwe vrienden!

Contact

Heeft u een vraag ...

Je hebt iets in gedachten maar weet niet of dit mogelijk is? Ik denk graag mee. Is er tijdelijk extra hulp nodig in de keuken? Een chefkok nodig voor een evenement?

Neem u gerust contact met mij op, dan bekijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Contact

Pr. Irenelaan 57

1911 HV Uitgeest

Tel: 06-53576352

Email: hallo@marnixkookt.nl

KvK: 71739769

Social Media

Volg mij en mijn kookexperimenten op de volgende social mediakanalen:

Geef je op, in je eentje of met een groep. Klik op één van de workshops voor meer informatie en om te reserveren.